+386 41 892 856

info@liofrio.com

Looking for a Specific Product?

[fibosearch]

Kaj je liofilizirano sadje in zakaj je boljše od klasičnega sušenja?

Liofilizirano sadje postaja vse bolj priljubljeno med ljubitelji zdrave prehrane, pa tudi med športniki, starši in kulinaričnimi navdušenci. A kaj pravzaprav pomeni liofilizacija in zakaj je to boljša metoda kot klasično sušenje sadja?

Kaj je liofilizacija?

Liofilizacija je postopek sušenja sadja pri zelo nizkih temperaturah. Najprej sadje zamrznemo, nato pa z uporabo vakuuma odstranimo vodo v obliki pare. Ta postopek ohrani skoraj vse hranilne snovi, barvo, aromo in strukturo sadja.

Prednosti liofiliziranega sadja

  • Ohranjenih do 97 % vitaminov in mineralov
  • Intenziven naraven okus
  • Brez dodanega sladkorja ali konzervansov
  • Dolga obstojnost brez hladilnika

 

liofilizirano sadje aparat - naprava za liofilizacijo

V primerjavi s klasično sušenim sadjem, ki se običajno suši pri visokih temperaturah in izgubi več hranil, je liofilizirano sadje bolj hranljivo, okusno in naravno.

Če iščete prigrizek, ki združuje zdravje, okus in priročnost, je liofilizirano sadje odlična izbira. Primeren je za vsakodnevno uživanje, potovanja, športne aktivnosti ali kot dodatek k različnim jedem.